Dne 6. prosince 2018 byl Coding Bootcamp Praha vyhlášen vítězem v kategorii "Digitální dovednosti pro pracovní sílu" v rámci European Digital Skills Awards. Jedná se o iniciativu Evropské komise, jejímž cílem je upozornit na projekty, které přispívají k rozvoji digitálních dovedností v Evropě. Cenu na slavnostním ceremoniálu ve Vídni předala Mariya Gabriel, evropská komisařka pro digitální ekonomiku a společnost.

Cílem Evropské ceny za digitální dovednosti, organizované s podporou Koalice pro digitální dovednosti a pracovní místa, je ocenit iniciativy, které zlepšily digitální dovednosti Evropanů ve školách, v zaměstnání, u odborníků na informační a komunikační technologie, u dívek a žen a ve společnosti obecně.

Porota složená z 9 členů správní rady Koalice pro digitální dovednosti a pracovní místa vybrala vítěze. Celkem bylo podáno přes 264 přihlášek v 5 kategoriích, a tak jsme byli nadšeni, že jsme se dostali mezi 24 finalistů oficiální akce ICT 2018 ve Vídni. A pak nadešel čas vyhlašování výsledků – a my jsme byli mezi vítězi!

Porota ocenění zdůvodnila následovně: "Vítězná iniciativa podporuje lidi, kteří mají motivaci změnit svou kariéru z tradičního podnikání na IT. Tento bootcamp nabízí vzdělávání v oblasti kódování zaměřené na vývoj webových stránek. Kvalitu vzdělávacího programu zajišťují osnovy prověřené průmyslem, učení se praxí a řešení reálných problémů. Program je jedinečný také tím, že nabízí program "Záruka zaměstnání". 90 % absolventů úspěšně získá do dvou měsíců po ukončení studia odpovídající práci v oboru."

Jsme si vědomi, jak důležité jsou digitální dovednosti pro moderní, prosperující Evropu. Proto jsme se zavázali pracovat na tom, aby se digitální dovednosti staly v 21. století samozřejmostí. 


 


 

Více informací o soutěži Digital Skills Awards najdete ZDE.